Vierde wetgevingsupdate op 23 maart: schrijf u nu in

Op maandag 23 maart organiseren de VNG, de programmadirectie Eenvoudig Beter van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het programma Aan de Slag, de vierde wetgevingsupdate.

Bij deze vierde editie staan - naast de gebruikelijke updates - op het programma o.a.: de aanvullingssporen bodem, geluid, natuur en grondeigendom, werken met staalkaarten, de handreiking gemeentelijke verordeningen in het omgevingsplan, de overgangsfase omgevingsplan en participatie. Met nog 10 maanden te gaan voor de inwerkingtreding, helpen we de diverse overheden hiermee op weg in de richting van het implementeren van de Omgevingswet.

Van oefenen richting implementeren

U wordt bijgepraat over de stand van zaken bij de wetgevingsproducten. Deze keer aandacht voor de Invoeringsregeling in de Omgevingsregeling  en de Invoeringswet en het Invoeringsbesluit. Daarnaast ligt de focus op het omgevingsplan met staalkaarten en uitleg over de bijbehorende overgangsfase. Zo geven we inzicht in waar u rekening mee moet houden in de overgangsfase omgevingsplan van 2021 tot 2029 en geven wij u handvatten hoe u deze periode in kunt richten. U gaat na deze dag dus niet alleen naar huis met theorie, maar ook met de nodige tools en praktische vaardigheden om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Verloop van de dag

In het plenaire openingswoord blikken wij terug op het laatste half jaar en krijgt u inzicht in waar we nu staan met het wetgevingsproces, welke onderdelen van de wet- en regelgeving klaar zijn en wat er nog aankomt. Vervolgens kunt u in drie rondes uit 13 verschillende sessies kiezen.

 De sessies zijn onderverdeeld in: 

  • Updates: u wordt bijgepraat over de stand van zaken
  • Aanpakken: een tool waarmee u als gemeenten aan de slag kan
  • Praktijkvoorbeeld: een concrete vertaling van de theorie naar praktijk

Hier vindt u het volledige programma.

Schrijf u nu in!

Een waardevolle dag voor onder andere programmamanagers en juristen die zich met de Omgevingswet bezig houden bij gemeenten, omgevingsdiensten, waterschappen, provincies en rijkspartijen. HIer vindt u het inschrijfformulier.
 

Locatie

Theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist, van 12:15 tot 16:45.

Kosten

Kostenloos.