Kom naar het Praktijkfestival met de Omgevingswet in zicht!

Helemaal op de hoogte zijn van wat er nog moet gebeuren voor een succesvolle inwerkingtreding van de Omgevingswet? Benieuwd hoe de Omgevingswet u kan helpen bij regionale samenwerking en duurzame economische ontwikkelingen? Nieuwsgierig naar de winnaar van de Aandeslag-Trofee? Kom dan op maandag 18 november 2019 naar het Praktijkfestival in Amersfoort. Tijdens deze middag delen omgevingswetprojecten uit het hele land hun kennis en ervaringen met u.

De Omgevingswet treedt naar verwachting op 1 januari 2021 in werking. Op veel plaatsen wordt al volop geoefend met de mogelijkheden van de wet. Bijvoorbeeld in Crisis- en herstelwetprojecten, pilots en proeftuinen ter voorbereiding op de Omgevingswet.

Tijdens het Praktijkfestival, met als thema ‘De Omgevingswet in zicht’, staan de opbrengsten van deze experimenten centraal. U hoort de belangrijke lessen, verrassende inzichten en concrete handvatten. Filosoof Lammert Kamphuis neemt u op een inspirerende manier mee in de uitdagingen die de nieuwe manier van werken met de Omgevingswet met zich meebrengt.

Daarna kunt u op themapleinen en in verschillende sessies met elkaar in gesprek gaan over aansprekende omgevingswetprojecten. Aan het eind van de middag reikt minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de Aandeslag-trofee 2019 uit en neemt zij deel aan de Bestuurdersbijeenkomst.

Meer weten?

Op de website van Aan de slag met de Omgevingswet vindt u meer informatie over het programma van het Praktijkfestival. Ook leest u hier hoe u zich kunt aanmelden.

Meer informatie en aanmelden