Dag van de Omgevingswet drukbezocht

Op 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, vond de achtste editie van de Dag van de Omgevingswet plaats. Al sinds de start van de stelselherziening wordt deze jaarlijks door de VVM, de vereniging van milieuprofessionals, en haar partners georganiseerd. En nog nooit eerder werd de dag zo drukbezocht. De dag trok meer dan 320 bezoekers.

Dat laatste heeft natuurlijk alles te maken met de fase waarin de wetsoperatie zich bevindt. We naderen de eindstreep van de wetsvoorbereiding en de dag waarop de wet in zal gaan.

Het aanbod van workshops richtte zich daarom voor het eerst meer op het werken met de wet dan op de inhoud van de wet. Met interbestuurlijke samenwerking, het Omgevingsplan, het Omgevingsloket, vergunningverlening en de energietransitie als belangrijke thema’s.

Heleen Groot spreekt op de Dag van de Omgevingswet
Heleen Groot, programmadirecteur van Aan de slag met de Omgevingswet, aan het woord op de Dag van de Omgevingswet

Zie ook: