Wilbert van Duinhoven van DCMR wint Grote AMvB Quiz

Vandaag reikte Rosemarie Bastianen, directeur programmadirectie Eenvoudig Beter van BZK, de AMvBeker uit aan Wilbert van Duinhoven van de milieudienst DCMR. Van Duinhoven is de winnaar van de Grote AMvB Quiz die dit najaar werd georganiseerd ter gelegenheid van de publicatie van de AMvB’s van de Omgevingswet in het Staatsblad. Op de tweede plaats eindigde Erwin Venema van de gemeente Assen. Inge Dijkhuizen van Omgevingsdienst Midden-Holland werd derde.

‘Wat leuk om deze prijs te winnen’, reageerde winnaar van de eerste prijs Wilbert van Duinhoven. Bij de DCMR vinden we het heel belangrijk om goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen rond de Omgevingswet. We hebben daarom een kernteam Omgevingswet ingericht waar ik deel van uitmaak. We zijn een vraagbaak en zorgen voor kennisdeling binnen de organisatie. Zo organiseren we regelmatig informele voorlichtingsessies en bureaubijeenkomsten voor collega’s. En we denken ook actief mee met het ministerie van BZK bij de ontwikkeling van het stelsel, bijvoorbeeld via consultaties of bijeenkomsten die het ministerie organiseert.’

Twee jaar tot inwerkingtreding van het nieuwe stelsel lijkt nog ver weg. ‘Maar de tijd gaat snel en de veranderingen die we moeten doorvoeren zijn groot’, zegt Van Duinhoven. ‘Het gaat bijvoorbeeld om het technisch aanpassen van ons ICT-systeem voor de vergunningverlening en het verwerken van de nieuwe wet- en regelgeving daarin. Samen met de opdrachtgevers van onze milieudienst moeten we daarin flinke stappen zetten.’

Kennis over nieuwe stelsel groeit

Rosemarie Bastianen: ‘Met heel veel plezier reik ik vandaag deze prijs uit. De publicatie van de AMvB’s was een grote mijlpaal in de stelselherziening. Overheden, bedrijven en burgers krijgen hiermee zekerheid over een belangrijk deel van de spelregels van het nieuwe omgevingsstelsel. De Grote AMvB Quiz heeft laten zien dat er in het land al veel professionals zoals Wilbert zijn met kennis over het stelsel. Dat is enorm belangrijk om je goed voor te kunnen bereiden op de komst van de Omgevingswet!’

Quiz

De AMvB Quiz bestond uit 19 vragen over de vier AMvB’s van de Omgevingswet. Niet alleen een goede kennistest, maar ook een mooie tour d’horizon langs de onderwerpen van de besluiten. Lees hier de antwoorden van de Grote AMvB Quiz

Zie ook