Meld u aan voor het Praktijkfestival Omgevingswet 2018!

Op maandag 10 september vindt in de Fokker Terminal in Den Haag de derde editie van het Praktijkfestival Omgevingswet plaats. Thema dit jaar: ‘Gewoon doen - praktijk in beweging!’. Minister Ollongren reikt aan het einde van de dag de Aan de slag met de Omgevingswet Trofee 2018 uit.

informatie en inschrijven

Steeds meer gemeenten, provincies en waterschappen maken gebruik van de mogelijkheden om nu al voor te sorteren op de Omgevingswet. Zij doen dit in samenwerking met hun maatschappelijke partners en het bedrijfsleven. Een slimme zet, want voor je het weet, is het 2021 en treedt de Omgevingswet in werking.

Nu al aan de slag gaan kan op vele manieren: in pilots, proeftuinen en living labs Omgevingswet, en als experiment onder de Crisis- en herstelwet. Anders denken en werken is de gemeenschappelijke noemer. Denken in kansen en dan aan de slag!

Wat brengt het Praktijkfestival dit jaar?

Om te beginnen, vanaf 11.00 uur: veel praktijk, in projecten, verhalen, ontmoetingen. Collega’s en vakgenoten laten zien hoe ze gestart zijn, hoe het nu gaat, wat ze geleerd hebben en wat hun drijfveren zijn. Ervaringen, dilemma’s en successen delen, vragen stellen, daar leert iedereen van.

Op het hoofdpodium: de pas benoemde hoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft, Co Verdaas, in gesprek met Monique Arnolds (BZK) en met experimenteerders van het eerste uur. George Parker met een tas vol trucs en vertellingen over verandering en verwondering. Op de kleine podia: inspiratie en lessen over onder meer burgerinitiatieven, stand van de wetgeving, milieueffectrapportages en instrumentarium. Nog veel meer praktijkexpertise op het parelpodium.

Een dynamisch en inspirerend festival met veel praktijkkennis op de projectenmarkt en op de podia. Voor iedereen die werkt aan de ontwikkeling van een betere fysieke leefomgeving!

Het festival wordt georganiseerd door programmadirectie Eenvoudig Beter van het ministerie van BZK en het programma Aan de slag met de Omgevingswet. Gelijktijdig met het Praktijkfestival vindt op dezelfde locatie de Bestuurdersbijeenkomst Aan de slag met de Omgevingswet plaats.

Zie ook