Gastcollege Omgevingswet voor masterstudenten Universiteit Utrecht

Studenten van nu zijn de professionals van straks. Voor een goede landing van de Omgevingswet is het belangrijk om hen mee te nemen in de stelselherziening. Daarom is het goed dat universiteiten in hun onderwijsprogramma aandacht besteden aan het nieuwe omgevingsstelsel. In januari verzorgde Nicole Fikke van Eenvoudig Beter een gastcollege Omgevingswet voor masterstudenten van de Universiteit Utrecht. 

Fikke: ‘Het is goed om te merken dat studenten veel interesse hebben in de Omgevingswet! Het is niet de bedoeling dat we een generatie gaan doen over de implementatie van de wet. Willen we de wet goed laten landen, dan zullen we onze collega’s van de toekomst goed moeten informeren.’

Deeltijdopleidingen zijn steeds vaker aan de orde. Zo bleek een van de studenten in Nieuwegein al betrokken bij het maken van het omgevingsplan. ‘Een college biedt een mooie kans om die praktijkervaring aan te vullen met verdiepende kennis over de doelstellingen van de wet en de instrumenten’, zegt Fikke.