Schakeldag 2017 trekt ruim 1.100 bezoekers

Het druilerige weer hield medewerkers van overheden, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven niet tegen om zich op donderdag 29 juni al vroeg te melden in 1931 Congrescentrum in ’s-Hertogenbosch. Ongeveer 1.100 geïnteresseerden ontmoetten elkaar op de jaarlijkse Schakeldag, ditmaal met het thema ‘de kracht van samenwerken’, gerelateerd aan het werken met de Omgevingswet.

Samen naar de top

Toepasselijkerwijs verzorgde avonturier en expeditieleider Melvin Redeker de plenaire aftrap. Hij nam de bezoekers mee in een loodzware tocht door het Himalayagebergte. Redeker liet het publiek zien én voelen hoe je met samenwerken de top kunt bereiken. En waar het mis kan gaan. Met dit verhaal wist hij feilloos een parallel te trekken met de uitdagingen die de Omgevingswet met zich meebrengt.

Party-cipatie

Enthousiast door de motiverende woorden van Redeker gingen de bezoekers daarna uiteen. Mét een kop dampende cappuccino van een van de barista’s. Verdeeld over de dag, namen de bezoekers deel aan vijf workshoprondes, onder andere georganiseerd door het Programma Aan de slag met de Omgevingswet. Van ‘Party-cipatie!’ tot ‘Het orkest van de Omgevingswet, tot ‘Help! Beren op de Omgevingsweg!’ Stoelen waren er nauwelijks genoeg.

Informatiepunt Omgevingswet: nu ook bellen

Het Informatiepunt Omgevingswet was het letterlijke middelpunt in de grote congreshal. Iedereen met een vraag over bijvoorbeeld de Omgevingswet kon daar terecht. De bezoekers maakten daar dankbaar gebruik van. Het was ook een feestelijke dag voor het informatiepunt. Projectleider Helene van der Sluijs: “Vanaf vandaag zijn wij ook telefonisch bereikbaar voor vragen. Dat is een flinke stap voorwaarts.” Het Informatiepunt is te bereiken op telefoonnummer 088- 79 70 790.

Organisatie

De Schakeldag 2017 werd georganiseerd door kenniscentrum InfoMil in nauwe samenwerking met het programma Aan de slag met de Omgevingswet. Ook de programmadirectie Eenvoudig Beter van het ministerie van IenM bood tijdens de Schakeldag diverse sessies over de Omgevingswet aan.

Bron: Aan de slag met de Omgevingswet