30 augustus Democratiefestival

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
-
Veur Lent in Nijmegen

Ontdek tijdens de interactieve theatervoorstelling ParticiParty wat de Omgevingswet voor u betekent. U kunt deze korte voorstelling bezoeken tijdens het gratis Democratiefestival.  Het festival is op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus 2019 in Nijmegen.

Samen praktijksituatie onderzoeken

ParticiParty is een voorstelling van het programma Aan de slag met de Omgevingswet. Tijdens deze voorstelling onderzoeken acteurs samen met het publiek een praktijksituatie: wat zijn de verschillende opties voor de invulling van een braakliggend terrein in een woonwijk? Wat gaat er komen op dit stuk lege grond?

Sofie, een nieuwe buurtbewoner, heeft een leuk idee. Ze wil haar buurtbewoners (het publiek) om suggesties vragen en organiseert een feestje, de ParticiParty. Sofie blijkt niet de enige te zijn met ideeën. Hoe dat afloopt ervaart u tijdens de voorstelling.

Welke invulling van een braakliggend terrein in een woonwijk kiezen de buurtbewoners tijdens de ParticiParty? Beeld: Pien Kuijpers.

Vier democratie op Democratiefestival

Het Democratiefestival is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Het doel is om de democratie in Nederland te vieren en te ervaren. Dit kan via verschillende vormen van interactie: dialogen, debatten, interviews, colleges, workshops en muziek- en theatervoorstellingen.

Het festival is geschikt voor alle leeftijden en bedoeld voor iedereen in Nederland. Het stimuleert gesprekken tussen mensen die elkaar in het dagelijks leven niet snel ontmoeten. 

Meer informatie over het festival vindt u op de website van het festival.