05 oktober VVM Dag van de Omgevingswet

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Provinciehuis Utrecht

Archimedeslaan 6,  3584 BA te Utrecht

De zesde editie van de VVM Dag van de Omgevingswet. Met zo’n dertig deelsessies waarin op verschillende aspecten van de wet wordt ingegaan.

In eerdere jaren lag het accent vooral op de ontwikkeling van het wettelijk stelsel. Inmiddels verschuift de aandacht naar de voorbereidingen op de Omgevingswet bij gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, waterschappen en het bedrijfsleven. Ook de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Omgevingswet komt meer en meer van de grond. Uiteraard blijven we u daarnaast op de hoogte houden van de voortgang van het wettelijk stelsel.

De dag wordt georganiseerd door de VVM in samenwerking met: Provincie Utrecht, Vereniging voor Milieurecht (VMR), Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW), Vereniging Bouw- en woningtoezicht Nederland (VBWTN), Provero, Jong Leefomgeving, Platform31 en de Vereniging Stadswerk. Dankzij deze brede samenwerking kunnen wij u opnieuw een uitgebreid en gevarieerd programma aanbieden.

Bijdrage ministerie van IenM

De combinatie van wetgeving en praktijk komt onder meer aan de orde in een duo-presentatie door Rosemarie Bastianen (Directeur Eenvoudig Beter, ministerie van IenM) en Ineke van der Hee (Directeur Programma Aan de Slag met de Omgevingswet). Daarnaast verzorgen medewerkers van IenM diverse deelsessies.

Lees meer